Fareler
05-05-2021
12:09
FARELER
Fareler Nedir?
Fareler küçük bir kemirgen türüdür. Türkiye nin her yerinde yaşayan yüzlerce fare türü vardır, ancak en yaygın ve en kolay tanınan türlerden biri ev faresidir. Tüm kemirgenler gibi ev faresi de keskin, sürekli büyüyen ön kesici dişlere sahiptir; farelerin dişlerinin aşırı büyümesini önlemek için sürekli olarak sert nesneleri çiğnemeleri gerekir. Ev faresi, kuyruklarının uzunluğu da dahil olmak üzere 5 inç ila 7 inç arasında büyür. Büyük, yuvarlak kulakları ve pullu kuyrukları ince bir kadife benzeri kürk tabakasıyla kaplıdır. Ev farelerinin sivri bir burnu vardır ve kürkleri grimsi kahverengiden neredeyse siyaha kadar değişen renktedir; genellikle ten rengi veya kirli beyaz olan daha açık renkli bir göbekleri vardır.
Neden Fareler Var?
Fareler, yiyecek, su ve barınağa kolay erişim sağlayan evlere çekiliyor. Kuş besleyicileri, güvenli olmayan çöp kutuları, odun yığınları, bahçeler ve kompost yığınlarının tümü mülkünüze fare çekebilir. Fareler yılın herhangi bir zamanında evlere, garajlara, barakalara ve diğer binalara girebilse de, özellikle sonbaharın sonlarında kışlayacak bir yer sağlamaya çalışırken sorunludurlar. Fareler çok küçük boşluklardan vücutlarını sıkıştırarak binalara girebilirler; içeriye girdiklerinde, tipik olarak duvarların arkası da dahil olmak üzere gıda kaynaklarına yakın yerlerde, büyük cihazların arkasında, tavan arasında ve dolapların arka köşelerinde saklanırken bulunurlar.
Fareler Tehlikeli midir?
Farelerin hem insanlar hem de evler için tehlikeli olduğu düşünülmektedir. Fareler, sürekli çiğneme ihtiyacı nedeniyle bir evin yapısına ve kişisel eşyalarına çok fazla zarar verebilir. Lenfositik koriomenenjit (LCM), salmonelloz, dizanteri ve leptospiroz gibi birçok ciddi hastalığı yayabilirler; ve pire, akar ve keneler gibi parazitleri evinize sokabilirler. Ayrıca, evinizde yiyecek ve su kaynakları ararken, mutfak ve kiler alanlarında ve yiyecek hazırlama alanlarında yiyeceklerin idrar, dışkı ve tükürük ile kirlenmesine neden olurlar.
Farelerden Nasıl Kurtulurum?
Fareleri bir mülkten çıkarmak çok zor olabilir çünkü fareler gececi, utangaç ve yakalanması zor yaratıklar. Fareleri evinizden tamamen çıkarmak, eğitimli bir profesyonelin bilgi ve deneyimini gerektirir. Okka Grup yüksek eğitimli personeller, farelerin alışkanlıklarını ve yaşam alanlarını anlıyor ve kapsamlı bir incelemeden sonra, özel mülkünüzün ihtiyaçlarını karşılayacak özel bir kemirgen kontrol çözümü sağlayacağız.
Kendim Fare İlaçlaması Yapabilir miyim?
Piyasada "fareleri ortadan kaldıracak" birçok fare ürünü vardır, ancak gerçek şu ki, bu ürünler çoğunlukla etkisizdir çünkü bunlar genellikle doğru kullanılmazlar ve fare istilasının kökenini çözmek için hiçbir şey yapmazlar. Bir fare istilasının nedenini çözmemekle, yeniden istilanın meydana gelme olasılığı çok yüksektir. Ayrıca büyük kutu mağazalarında bulunan ürünlerin birçoğu doğru kullanılmadığı veya karıştırılmadığı takdirde hem insanlar hem de evcil hayvanlar için çok zararlı olabilir. Bir fare istilasına karşı en iyi çözüm, Okka Grup kemirgen kontrol uzmanlarıyla iletişim kurmaktır;
Fare İlaçlamak Güvenli mi?
Okka Grup tarafından kullanılan her ürün ilk olarak Halk Sağlığı tarafından kapsamlı bir şekilde test edilmiş ve haşere kontrolünde kullanılmak üzere tescil edilmiştir. Ancak o zaman onu kullanırız; ve biz bunu insanlara ve evcil hayvanlara yakın kullanım için katı kurallara göre uygularız.
Fareleri Gelecekte Nasıl Önleyebilirim?
Fareler, önlenmesi çok zor zararlılardır. Varlığını bile bilmeyebileceğiniz çok küçük boşluklardan içeri girebilirler. Farelerin mülkünüzü kullanmasını engellemek ve bir istilayı önlemek için atabileceğiniz bazı adımlar vardır.
•Herhangi bir çatlak, yarık veya boşluk sızdırmazlığını veya onarımını yaparak evinizin dış duvarlarını ve temelini iyice inceleyin.
•Pencere ve kapıların etrafındaki kalafat boşlukları ve dış kapılara kapı süpürgelikleri takın.
•Bacalarınıza sıkı oturan kapaklar yerleştirin, havalandırma kapaklarının sağlam olduğundan emin olun ve evinize giren şebeke hatları ve borularının etrafındaki boşlukları kapatın.
•Odun yığınlarını, kompost yığınlarını ve çöp kutularını evinizin dışından oldukça uzağa yerleştirin. Çöp tenekelerinin üzerlerinde sıkı geçme veya kilitli kapakların olduğundan emin olun.
•Evinizin dışından ağaçları ve çalıları düzeltin.
•Mülkünüzden kuş yemliklerini kaldırın.
•Mutfağınızdaki yiyeceklerin hava geçirmez kaplarda saklandığından emin olun, mutfak ve kiler alanlarındaki dökülmeleri ve kırıntıları hızla temizleyin ve çatı katları, bodrumlar ve dolaplar gibi depolama alanlarında dağınıklığı minimumda tutun.
Okka Grup