112743388

Beyoğlu İlaçlama

17-04-2021 01:31
Beyoğlu İlaçlama

BEYOĞLU İLAÇLAMA 

Beyoğlu Tanıyalım 

Beyoğlu, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir. Kuzeybatıda Şişli ve Kâğıthane, doğuda Beşiktaş ve İstanbul Boğazı, güneyde ve batıda ise Haliç ile sınırlı ilçenin yüz ölçümü 8.76 km2'dir ve 45 mahalleden oluşmaktadır. İsmini Pera da denen, Tünel–Taksim arasında uzanan İstiklal Caddesi ve ona açılan sokakların belirlediği alanı kapsayan Beyoğlu semtinden alır.
Beyoğlu Etimoloji
Tarihî yarımadanın ve Haliç'in karşısında gelişen bölge Orta Çağdan itibaren, Yunancada "karşı yaka", "öte" anlamına gelen "Pera" (Πέρα) adıyla anılmaktaydı. Türkler tarafından kullanılan "Beyoğlu" adının, bir beyin oğlunun bölgedeki konağından kaynaklandığı ileri sürülür. Bu konuda öne sürülen iki rivayetten ilki; Osmanlı Padişahı II. Mehmed döneminde, Trabzon İmparatorluğu Prensi Aleksios Komnenos'un İslamiyeti kabul ederek bu bölgeye yerleşmesinden; ikincisi ise Padişah I. Süleyman döneminin Venedik elçisi Andrea Gritti'nin, Rum bir kadınla evlenmesi sonucunda dünyaya gelen oğlu Luigi Gritti'nin Taksim dolaylarında bir konakta oturmasından dolayı bu Beyoğlu adının kullanılmaya başlanıldığını belirtir. 1925 yılında Pera kullanımı resmî yazışmalardan çıkarıldı ve Beyoğlu ismi kullanılmaya başlandı.
 

Beyoğlu Tarih


Beyoğlu, Galata'dan gelen Hıristiyanlarla yabancıların, elçilikler dolaylarına ve o zamanlar "Grand Rue de Pera" denilen İstiklal Caddesi boyunca yerleşmesiyle Avrupa kenti görünümünde bir yerleşme olarak ortaya çıktı.
Böylece, İstanbul içinde farklı bir topluluk 17. yüzyılda gelişmeye başladı. İlk önceleri, Fransız ve Venedik elçilikleri ile onların çevresinde yerleşmiş Fransisken misyonerleri yerleşmenin çekirdeğini oluşturuyordu. 17. yüzyılın başlarında Galata'yı gösteren bir gravürde surların dışında çok az bina gözükmektedir.
1700'lerde Beyoğlu, bugünkü Tünel-Galatasaray caddesinin iki tarafı ile, bu caddenin yan sokaklarına yayılmıştı. Dörtyol, merkez olmak üzere Beyoğlu gelişmişti. Batısında mezarlıklar ve doğusunda ise elçilikler vardı. 18. yüzyılda yavaş yavaş Avrupa etkisi artmıştır. 18. yüzyıl sonunda, İstiklal Caddesi'nde, yapıların tamamı taş veya tuğla ya da alt katları taş ve üstleri ahşaptır.

18. yüzyılın sonunda İstanbul'a gelen Dallaway, Beyoğlu'nu Galata'nın yazlığı olarak tanımlıyor, yolların düzensiz olduğunu belirtiyor ve bu bölgede Fransız, İngiliz, Hollanda, Venedik, Rusya, İsveç, İspanya, Prusya ve Napolili diplomatların kışlık malikanelerinin bulunduğunu yazmıştır.
Beyoğlu, genel olarak 19. yüzyılda gelişmiştir. Bu gelişmenin nedeni, bu döneme Osmanlı dış ticaretinin daha önceki dönemlerde görülmemiş boyutlarda büyümesi ve ulaşımın gelişmiş olmasıdır. 19. yüzyılda, Osmanlı İmparatorluğu'nun dünya kapitalist sistemi ile bütünleşmesi sonucu, Beyoğlu uluslararası bir ticaret merkezi olmuştur. 19. yüzyılın başında, Beyoğlu, bahçeli evleriyle hala bir banliyö görünümünde idi. Bu yüzyılın ilk yarısında, Beyoğlu ve çevresi henüz tam olarak kentleşmemişti. İkinci yarısında ise Galatasaray ile Taksim arası gelişti. Beyoğlu, artık kapitülasyonların koruması altındaki yabancıların, tüccarların, bankerlerin, armatörlerin ve kozmopolit bir çevreye yerleşmek isteyen zenginlerin Paris modasını taklit ederek yaşadıkları bir yer olmuştur. Yüzyılın sonunda, burada, Paris'in en ünlü sahne oyunlarını aynı zamanda gösteren üç tiyatro vardı. Bu tarihte, modern toplumun gereksinim duyduğu tramvay, gaz, su gibi altyapı hizmetleri sağlanmıştı. Bu kuruluşların işletme ayrıcalıkları çok uzun süreli sözleşmelerle yabancılara ya da azınlık mensuplarına verilmişti. Bu dönemdeki hızlı yapılaşma, Batı'daki örneklerden etkilenmekle birlikte Osmanlı etkisinde de kalmıştır.
20. yüzyılda Beyoğlu'nda Galatasaray ile Taksim arası önem kazandı. Bu alanda hala bahçeli konakların bulunması ve bunların apartmana dönüşmesi olanağı, buranın gelişmesini sağlamıştır. Ayrıca 1913'te ilk elektrikli tramvayın Beyoğlu'nu Şişli'ye bağlaması Galatasaray-Taksim arasını, Tünel-Galatasaray arasına göre daha merkezi bir duruma getirmiş, Beyoğlu'nun en kolay ulaşılabilir ve gözde yeri yapmıştır. Bu dönemde Beyoğlu'nun çevresindeki semtlerde çağdaş binalar yapılmış ve yeni semtler gelişmiştir. 20. Yüzyılın başlarında Beyoğlu'nda da yapılan apartmanların cephelerinde Art Nouveau üslubu uygulanmıştır.

Cumhuriyet Dönemi'nde 1950'lere kadar yabancılardan ve onlar için çalışan azınlıklardan boşalan yerlere, yeni yetişen Türk iş adamları ve Beyoğlu yakasını kentin en çağdaş semti bilen aydın Türkler ilgi gösteriyorlardı. Sinema ve tiyatroları, lokanta ve pastaneleri, sanat galerileri ve mağazalarıyla hala kentin en seçkin semti idi. 1950'lerden sonra, kırsal göç ve hızlı kentleşme sonucu İstanbul'un aşırı büyümesi, yeni semtlerin gelişmesi, eğlence kuruluşlarının, ticaretin ve zengin ailelerin bu yeni gelişen çağdaş alt merkezlere dağılımı ve toplumun kültürel değişimi Beyoğlu'na olan ilgiyi azalttı.
Hala bazı lüks mağazaların İstiklal Caddesi'ni terketmeyişi ve yoğun bir trafik akışı üzerinde oluşu eski kültürel düzeyinde olmasa bile Beyoğlu'nun canlılığını korumasını sağlamaktadır. Bununla birlikte, pek çok bina boş durmakta ya da atölye olarak kullanılmaktadır. Bu özellikler Beyoğlu'nda yavaş yavaş çöküntü alanının ilerlediğini göstermektedir.
Beyoğlu, ilk önceleri bir diplomasi merkezi olarak gelişmiş, fakat daha sonraları yabancı ticaretinin, ekonomik kontrolünün artması ve burada yoğunlaşması sonucu İstanbul'un ticaret merkezi durumuna dönüşmüştür. Ticaretin yanı sıra eğlence, kültür kuruluşlarının da burada yer alması ve konumu, bütün İstanbul'un odak noktası olmasını sağlamıştır.

Beyoğlu Kültür

Beyoğlu İstanbul'un en İstanbul kokan ilçesi olarak tanımlanabilir, kozmopolit teriminin hayat bulduğu yerdir. İstiklal Caddesi ve çevresindeki sokaklar yalnızca Beyoğlu'nun değil İstanbul'un da merkezi sayılabilir. İstiklal Caddesi dışında Cumhuriyet, İnönü ve Cihangir caddeleri de ticaret ve eğlence fonksiyonunun en belirgin oldukları yerlerdir. İlçe sınırları içinde yer alan çeşitli kültürel etkinliklerin yapıldığı tesisler, ilçenin bir kültür merkezi olmasını da sağlamıştır. Sinemalar, tiyatrolar, gösteri merkezleri gibi yerler, Beyoğlu İlçesi'nde yaşayan nüfustan çok fazla nüfusun faydalandığı, İstanbul ve Türkiye genelinde bir anlam ifade eden yerlerdir. Ayrıca Beyoğlu Gürcü ressamların oluşturduğu Pirosmani Sanat galerisine de ev sahipliği yapmaktadır.

Beyoğlu Tarihsel, Önemli Yapı ve Yerleri


Beyoğlu Caddeleri, Sokakları, Parkları ve Meydanları
Bankalar Caddesi
Boğazkesen Caddesi
Cezayir Sokağı
İstiklal Caddesi
Kamondo Merdivenleri
Kazancı Yokuşu
Sıraselviler Caddesi
Taksim Cumhuriyet Anıtı
Taksim Gezi Parkı
Taksim Meydanı
Tarlabaşı Bulvarı
Yeniçarşı Caddesi
Yeşilçam Sokağı
Zürafa Sokağı
 
 

Beyoğlu Müzeleri

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi
Adam Mickiewicz Müzesi
Aynalıkavak Kasrı
Doğançay Müzesi
Ercüment Kalmık Müzesi
Galatasaray Müzesi
Karikatür ve Mizah Müzesi
Madame Tussauds Müzesi
Masumiyet Müzesi
Miniatürk
Orhan Kemal Müzesi
Osmanlı Bankası Müzesi
Pera Müzesi
Pera Palas Atatürk Müze Odası
Rahmi M. Koç Müzesi
Türvak Sinema, Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı
Uluslararası UFO Müzesi[not 1]
Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi

Beyoğlu Kültür Merkezleri

Atatürk Kültür Merkezi
Concordia Tiyatrosu (1870'ler-1906)
Crystal Tiyatrosu (1800'ler-1920)
Elhamra Tiyatrosu (1922-1958)
Haliç Kültür ve Kongre Merkezi
İstanbul Modern
Komedi Tiyatrosu (1889-1942)
Naum Tiyatrosu (1844-1870)
Odeon Tiyatrosu (1875-1915)
Ses Tiyatrosu (1885)
Şark Tiyatrosu (1883-1892)
SALT Beyoğlu
SALT Galata
Suna Kıraç Kültür Merkezi
Taksim Belediye Gazinosu
Taksim Stadyumu (1921-1940)
Tepebaşı Tiyatrosu (1890-1983)
 

Beyoğlu Tarihî Yapıları

Botter Apartmanı
Ceneviz Binası
Doğan Apartmanı
Galata Kulesi
Galatasaray Hamamı
Grand Hotel de Londres
İngiliz Bahriye Hastanesi(günümüzde İstanbul Prof. Dr. N. Reşat Belger Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi)
Karaköy Palas
Mısır Apartmanı
Narmanlı Han
Papadopulos Apartmanı
Pera Palas
Sen Piyer Hanı
Serpuş Han
Tokatlıyan Oteli
Tophane-i Amire
Tophane Kasrı
Tophane Kışlası (19. yüzyıl-1957)
Tophane Saat Kulesi
 

Beyoğlu Tarihi Okulları

Alman Lisesi (1868)
Aya Konstantin Rum Mektebi (1875)
Esayan Ermeni Okulu (1895)
Galatasaray Lisesi (1481)
Galileo Galilei İtalyan Lisesi (1870)
Getronagan Ermeni Lisesi (1866)
İtalyan Lisesi (1861)
Karaköy Rum Mektebi (1885)
Mekteb-i Harbiye (günümüzde Askerî Müze) (1834)
Merkez Rum Mektebi (1893)
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi(1856)
Saint Benoît Fransız Lisesi (1783)
Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi(1846)
Sankt Georg Avusturya Lisesi (1882)
Viscount Mektebi (günümüzde Beyoğlu Anadolu Lisesi) (1849)
Zapyon Rum Mektebi (1885)
Zoğrafyon Rum Lisesi (1893)
 

Beyoğlu Diplomatik Temsilcilikler

Alman Sefaret Sarayı (günümüzde Almanya Başkonsolosluğu) (1877)
Amerikan Sefaret Sarayı (günümüzde otel) (1882)
Belçika Sefaret Sarayı (günümüzde Belçika Başkonsolosluğu) (1900)
Fransız Sefaret Sarayı (günümüzde Fransız Sarayı) (1847)
Hollanda Sefaret Sarayı (günümüzde Hollanda Başkonsolosluğu) (1859)
İngiliz Sefaret Sarayı (günümüzde Birleşik Krallık Başkonsolosluğu) (1850)
İsveç Sefaret Sarayı (günümüzde İsveç Başkonsolosluğu) (1870)
Japonya Sefareti (günümüzde Japonya Başkonsolosluğu) (1904)
Rusya Sefaret Sarayı (günümüzde Rusya Başkonsolosluğu) (1845)
Venedik Sarayı (günümüzde İtalya Başkonsolosluğu) (1782)
 

Beyoğlu Pasajları


Avrupa Pasajı'nın üst cephesinde bulunan heykeller
İstiklal Caddesi ve çevresi, 19. yüzyılda inşa edilmiş pek çok pasaj ve han barındırır. Bu yapıların bir kısmı caddenin çevresindeki birçok sokak ve caddeye geçiş imkânı sağlamasının yanı sıra, bireylerin günlük yaşantıları içerisinde çeşitli gereksinimlerine cevap veren ve farklı aktivite imkânları sunan mekânlardır.[3] İçerisinde pek çok dükkan bulunduran bazı pasajlar, Türkiye'nin en eski modern alışveriş merkezleri olarak nitelendirilir.[4] Beyoğlu'nda yer alan bazı önemli pasajlar şu şekilde listelenebilir:
Afrika Pasajı (1905)
Anadolu Pasajı (1900)
Atlas Pasajı (1870)
Avrupa Pasajı (Aynalı Pasaj) (1874)
Aznavur Pasajı (1893)
Beyoğlu Pasajı
Cercle D'Orient (Emek) Pasajı (1875)
Crespin Pasajı (1880-1971)[not 2]
Çiçek Pasajı (Cite de Pera) (1876)
D'Andria Pasajı (Terkos Çıkmazı) (1882)
Douzio Pasajı[not 3]
Elhamra Pasajı (1922)
Fransız (Nil) Pasajı (Asmalımescit) (1880)
Fransız Pasajı (Karaköy) (1880)
Frederici Pasajı (1896)
Galatasaray Pasajı[not 4]
Hazzopulo (Hacopulo) Pasajı (1871)
Halep Pasajı (1884)
Hamson Pasajı (1924)
Karlmann Pasajı (1960)
Leonardo (Topaloğlu) Pasajı (1911)
Lütfullah Pasajı (inşa tarihi belirsizdir)
Olivio Pasajı (inşa tarihi belirsizdir)
Panayia Pasajı (inşa tarihi belirsizdir)
Pinto Fresko Pasajı (1880)
Rumeli Pasajı (1897)
Suriye Pasajı (1909)
Şark Pasajı (Passage Oriental) (1840)
Tünel Pasajı (1886)

Beyoğlu Camileri


Kılıç Ali Paşa Camii
Arap Camii (716)
Bedrettin Camii (1509)
Bereketzade Ali Efendi Camii (1453, 1825 ve 2006)
Bereketzade Medresesi Camii (1705)
Bezmialem Valide Sultan Camii(1855)
Cihangir Camii (1559 ve 1889)
Çavuşbaşı Camii (1538)
Çorlulu Ali Paşa Camii (1706 ve 1894)
Ebul Fadıl Mehmet Efendi Camii(1553 ve 1991)
Ekmekçibaşı Camii (1485 ve 1990'lar)
Emekyemez Camii (1590, 1884 ve 1948)
Firuzağa Camii (1491 ve 1823)
Güzelce Kasımpaşa Külliyesi (1533)
Hacı Mimi Camii (16. yüzyıl)
Handanağa Camii (15. yüzyıl)
Hüseyin Ağa Camii (1597)
Kamer Hatun Camii (1514 ve 1911)
Karabaş Mustafa Ağa Camii (16. yüzyıl)
Karaköy Camii
Kazancı Ali Ağa Camii (17. yüzyıl)
Kılıç Ali Paşa Camii (1580)
Kırmızı Minare Camii (1591)
Kemankeş Mustafa Paşa Camii(1643)
Makbul İbrahim Paşa Camii (1536)
Mihrişah Valide Sultan Camii (1792)
Molla Çelebi Camii (1586 ve 19. yüzyıl)
Muhittin Molla Fenari Camii (1547 ve 1823)
Muhyiddin Çelebi Camii
Nusretiye Camii (1826)
Okçu Musa Camii (15. yüzyıl)
Piyalepaşa Camii (1573)
Seferikoz Camii (17. yüzyıl ve 1981)
Selime Hatun Camii (16. yüzyıl)
Sinan Paşa Camii (1579
Sokollu Mehmet Paşa Camii (1577)
Sururi Mehmet Efendi Camii (1561)
Şahkulu Camii (16. yüzyıl ve 1875)
Şehsuvar Bey Camii (15. yüzyıl ve 1952)
Taksim Camii (2020)
Tomtom Mehmet Kaptan Camii (1592)
Yeraltı Camii (1752)
 

Beyoğlu Bölgesi Böcek | Haşere | Fare | İlaçlama Hizmeti

 

Okka Grup Beyoğlu Böcek | Haşere | Fare İlaçlama Firması Olarak ilaçlama Hizmeti 7/24 Yüzde Yüz Müşteri Memnuniyeti Hedefi İle Uygun Fiyat Kaliteli Hizmet Garantisi ile Siz Değerli Müşterilerimize İlaçlama Hizmeti  Sunmaktayız. 

 

Beyoğlu, İlaçlama Yöntemlerimiz Nelerdir;

 
 

Beyoğlu, Kullandığımız Böcek | Haşere | Fare | İlaçları Nelerdir;

 
Biz Firma Olarak Bu Sektöre Olan Güvenin Tekrar Kazanılmasını Hedeflemekteyiz. Sağlık Bakanlığından Onaylı, İnsan Sağlığına Hiçbir Zararı Olmayan İlaçlar İle Haşere Sorunlarınıza Çözüm Getirmekteyiz.  Dünya Sağlık Örgütü Onaylı  İlaçlar Kullanılmaktadır.
 

Beyoğlu, Nereleri İlaçlıyoruz;

 

- Ev İlaçlama 
İşyeri İlaçlama 
Cafe İlaçlama
Restoran İlaçlama
Fabrika İlaçlama
Hotel İlaçlama
İnşaat İlaçlama
Konteyner İlaçlama
Yemekhane İlaçlama

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.