Böcek İlacı Vücuda Nasıl Girer
14-12-2018
00:34
BÖCEK İLAÇLARI VÜCUDA NASIL GİRER
Pestisitler, karıştırma, uygulama veya temizlik işlemleri sırasında vücudunuza girebilir. Bir kimyasal veya malzemenin vücuda girebileceği genel olarak üç yol vardır:
•Deri yoluyla (dermal),
•Akciğerlerden (inhalasyon) veya
•Ağız yoluyla (sindirim).
DERMAL CİLT VEYA GÖZLERLE EMİLİM
Çoğu çalışma durumunda, cilt yoluyla emilim, pestisit maruziyetinin en yaygın yoludur. Pestisiti karıştırırken, yüklerken veya uygularken insanlar bir sıçrama veya sise maruz kalabilirler. Cilt teması, bir ekipmana, koruyucu giysiye veya üzerinde böcek ilacı bulunan bir yüzeye dokunduğunuzda da oluşabilir.
Pestisitler de gözünüze emilebilir. Ayrıca, pestisitler, gözün kendisinde yaralanmaya neden olabilir.
SOLUMA AKCİĞERLERDEN
Tozlar, havadaki damlacıklar (buharlar) veya buharların yakınında çalışırken soluma oluşabilir. Düşük basınçlı uygulamalardan kaynaklanan tehlike oldukça düşüktür çünkü damlacıkların çoğu havada kalma açısından çok büyüktür. Yüksek basınçlı, aşırı düşük hacimli ya da buğulanma ekipmanına sahip bir böcek ilacı uygulamak, damlacıklar daha küçük olduğundan ve önemli mesafeler için havada taşınabileceğinden tehlikeyi artırabilir. Yüksek bir solunum tehlikesi olan böcek ilaçları, solunum cihazını kullanmak için talimatlarla etiketlenecektir.
YUTMA AĞIZ YOLUYLA
Yutulması (ağızdan) maruz kalmanın daha az yaygın bir yolu olmasına rağmen, en şiddetli zehirlenmelere yol açabilir. Yanlışlıkla işaretlenmiş bir şişe veya içecek kabı / kabı (meşrubat kutuları veya şişeleri dahil) içine konan bir böcek ilacı içen insanların sayısız raporları vardır. Zirai ilaçları işleyen kişiler ayrıca, önce ellerini yıkamışlarsa, yiyip içerken de maddeyi istemeden tüketebilirler.