112743388

Gıda Güvesi

04-05-2021 15:16
Gıda Güvesi

GIDA GÜVESİ

Gıda Güvesi nedir?

Gıda Güvesi bölgemizde sıkça karşılaşılan, depolanmış gıda ürünlerinin zararlılarıdır. Yetişkinler olarak, gıda güvelerinin kanatları vardır ve vücutları bir inçin 1/2 ila 5 / 8'i arasında değişen gövdelere sahiptir. Yetişkin Gıda güveleri, kanatların arka yarısının belirgin bir şekilde kırmızımsı kahverengi veya bronz renkli olduğu karakteristik bir kanat deseniyle en kolay şekilde tanımlanır. Gıda yemek güveleri, dişiler tarafından doğrudan gıda ürünlerinin ambalajlarının üzerine veya içine bırakılan yumurtalarla yaşam döngüsüne başlar. Yumurtalar küçük, kremsi beyaz tırtıllara benzeyen, ancak beslendiklerine bağlı olarak bazen pembe veya yeşil renkte olabilen kahverengi kafalar ve gövdeler gibi daha solucan larvalar halinde çatlar.
Depolanan gıda ürünlerinin zarar görmesi, larvaların beslenirken ve sürünürken ipeksi iplikler örmesi ve böylece yiyecek parçacıklarını birbirine bağlamasından kaynaklanır. Larvalar kurutulmuş meyveler, süt tozu, mısır unu, un, kuru üzüm, kuru erik, fındık, çikolata, kuş tohumu, kuru köpek ve kedi maması, balık yemi, graham krakeri, makarnalar vb. Gibi gıda ürünleri ile beslenir. isimleri, on dokuzuncu yüzyılın ortalarında yayınlanan bir raporda, larvaların daha sonra Hint yemeği olarak adlandırılan mısır unu depolarını istila ettiğini belirten öncü böcek bilimci Asa Fitch'ten geliyor. 

Gıda Güvesi Neden Var?

Gıda güvelerinin larvaları genellikle kilerlerde bulunur ve un, tahıllar, tahıllar, kurutulmuş meyveler, makarna, süt tozu ve yaygın olarak evlerde depolanan diğer birçok eşya gibi maddeleri istila edebilir . Ayrıca kuru hayvan yeminde ve depolanmış kuş tohumlarında da bulunabilirler. Aslında, çoğu durumda, eve getirildiğinde kuş tohumunda zaten bulunurlar. Kuş yemi ve evcil hayvan mamaları her zaman kapalı kaplarda saklanmalı ve orijinal ambalajında kalmamalıdır. Erişkin güveleri görmenin başlangıcında istila edilmiş kurutulmuş ürünleri incelemek ve çıkarmak da önemlidir.

Gıda Güveleri Tehlikeli midir?

Yetişkin Gıda güveleri, gıda ürünlerinin kontaminasyonu dışında herhangi bir zarara neden olmaz . Çok yıkıcı olan ve gıda ürünlerini kontamine edebilen ve depolanan ürünlerin tutulduğu alanlarda üreyebilen larva veya tırtıl aşamalarıdır.


Gıda Güvelerinden Nasıl Kurtulurum?

Gıda güveleri, geniş çeşitlilikte ve istila etmeleri muhtemel gıda ürünleri nedeniyle ortadan kaldırılması zor olabilir. Dişi güvelerin ortaya çıktıktan ve çiftleştikten sonraki günler içinde yüzlerce yumurta bırakabileceği gerçeğiyle birleştiğinde, bu zararlıların büyük bir şekilde istilasına çok hızlı bir şekilde sahip olabilirsiniz. İstilanın kaynağını belirlemek için kapsamlı bir inceleme yapılması çok önemlidir.

Gıda Güvesini Kendim İlaçlayabilir miyim?

Kendin Yap Gıda güvesi kontrol yöntemleri genellikle başarılı değildir. Reçetesiz satılan ürünler, depolanmış bir haşere istilasını çözmek için nadiren yeterlidir. Gelişmekte oldukları larva veya tırtıl aşamalarını öldürecek hiçbir ürün bulunmamaktadır. Okka Grup uzmanları, evinizde veya mülkünüzde veya çevresinde bulunan Gıda güvelerini ve diğer depolanmış ürün zararlılarını aramak ve ortadan kaldırmak için eğitilmiştir. Çoğu zaman, bu, evin içinde böcek ilacı kullanma ihtiyacını ortadan kaldırabilir.

Gıda Güvelerini İlaçlamak Güvenli mi?

Sağlığınızı ve güvenliğinizi ilk sıraya koyuyoruz: Okka Grup tarafından kullanılan her ürün, haşere kontrolü kullanımı için Halk Sağlığı tescillidir. Daha sonra, ailenize veya evcil hayvanlarınıza herhangi bir zarar gelmemesini sağlamak için her ürün uygulamasında katı bir kurallar dizisini takip ediyoruz. Ayrıca, devlet tarafından akredite edilmiş eğitim ve sürekli eğitim programlarımız bizi diğerlerinden üstün kılıyor: 

Gıda Güvesini Gelecekte Nasıl Önleyebilirim?

Gıda güvelerini önlemek son derece zor olabilir ve bu nedenle Okka Grup uzmanları, entegre haşere yönetimi sistemimizi kullanarak Gıda güvesi sorununuza özelleştirilebilir bir çözüm sağlacaktır. 


Okka Grup
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.