112743388

Ev Faresi İlaçlama

EV FARESİ
EV FARESİ İLAÇLAMA

Ev Faresi Biraz Tanıyalım,

Ev faresi ( Mus musculus ), küçük bir memeli,  Karakteristik sivri burun, büyük yuvarlak kulakları, uzun ve tüylü kuyruğu bulunur. Muş cinsi en bol bulunan türlerinden biridir . 
 
Ev faresi vahşi bir hayvan olmasına rağmen, ev faresi, insanlarla içi içe yaşamıyla, vahşi olmaktan yarı evcil popülasyona geçmiştir. 

Ev fareleri biyolojide en önemli model organizmalardan biridir. Laboratuvar faresi olarak evcilleştirilmiştir.

 

Ev Faresi Özellikleri Nelerdir.


Ev faresinin üst ön dişlerindeki keskin bir çentik vardır. 
Ev farelerinin yetişkin vücut uzunluğu (burun ucundan kuyruğa) 7,5–10 santimetre olur kuyruk uzunluğu 5–10 cm'dir.  Ağırlık tipik olarak 40–45 gr'dır. 
 
Vahşi doğada renkleri gri ve açık kahverengiden siyaha kadar değişir (tek tek tüyler aslında agouti renklidir), ancak evcilleştirilmiş fareler ve laboratuvar fareleri beyazdan şampanyaya ve siyaha kadar birçok renkte üretilir.  Tüyleri kısadır ve alt türlerin tümü olmasa da bazılarının hafif karınları vardır. 
Kulaklarda ve kuyrukta çok az tüy vardır. 

Erkeklerde anogenital mesafe dişinin yaklaşık iki katı olduğu için yeni doğan erkekler ve dişiler yakından incelendiğinde ayırt edilebilir. 
Yaklaşık 10 günlük olduktan sonra, dişilerin beş çift meme bezi ve meme ucu vardır; erkeklerin meme ucu yoktur. Cinsel olarak olgunlaştıklarında en çarpıcı ve bariz fark, erkeklerde testislerin varlığıdır . Bunlar vücudun geri kalanına göre daha büyüktür ve vücuda geri çekilebilir.
 
Denge için kullanılan kuyruk, ısı kaybının organı olduğundan ve az ölçüde - tüysüz olan kuyrukta sadece ince bir saç örtüsüne sahiptir. 




Ev Faresi Davranışları Nasıldır?


Ev fareleri genellikle dört ayak üzerinde koşar, yürür veya ayakta dururlar, ancak yemek yerken, kavga ederken veya kendilerini yönlendirirken, kuyruklarından ek destek alarak arka ayakları üzerinde yükselirler. 
 
Fareler iyi atlayıcılar, tırmanıcılar ve yüzücülerdir ve genellikle dikey yüzeylerle teması sürdürmeye çalışırlar.
Fareler gece avlanmayı severler, parlak ışıklardan pek hoşlanmazlar. 
 
Yaklaşık uyku süreleri 12,5 saat olduğu bilinmektedir. 
 
Bölgesel yaşarlar. Besin kaynaklarının olduğu yerlere gizlenerek yumuşak yuva inşa ederler. 
Erkek fareler genelde birkaç dişi ile birlikte yaşarlar. Diğer farelerin alanlarına saygı duyar ancak olmadıklarında girerler.

 

Ev Faresi Sosyal Davranışı

Ev faresinin sosyal davranışı, türe özgü kalıplara katı bir şekilde sabitlenmemiştir, bunun yerine yiyecek ve yerin mevcudiyeti gibi çevresel koşullara uyarlanabilir. Bu uyarlanabilirlik ev farelerinin kum tepelerinden apartman binalarına kadar çeşitli alanlarda yaşayabildiklerini gösterir. 
Ev fareleri, ifadesi çevresel bağlama bağlı olan iki tür sosyal davranışa sahiptir. İnsanlarda yakınlığı ile bina ve diğer kentsel alanlarda Ev fareleri olarak bilinir. 

Çalılar ve tarlalar gibi açık alanlarda, ev faresi popülasyonu görülebilir. Bu popülasyonlar genellikle su veya gıda tedarikiyle sınırlıdır ve geniş bölgelere sahiptir. 
Ev fareleri iyi göremezler, bazı pigmentleri göremedikleri tespit edilmiştir.   



Ev Faresi Üreme


Dişi ev fareleri, yaklaşık dört ila altı gün süren bir kızgınlık döngüsüne sahiptir ve östrusun kendisi bir günden az sürer. Kalabalık koşullar altında birkaç dişi bir arada tutulursa, çoğu zaman kızgınlık yaşamazlar. Daha sonra erkek idrarına maruz kalırlarsa, 72 saat sonra östrusa gelirler.
 
Çiftleşmenin ardından, dişi fareler normal olarak daha fazla çoğalmayı önleyen bir çoğaltma tıpası geliştirecektir . Tıpa olmadan da gerçekleşeceği için, tıpa hamileliğin başlatılması için gerekli değildir. Fişin varlığı veya yokluğu, altlık boyutunu da etkilemeyecektir. Bu fiş 24 saat kadar yerinde kalır. Gebelik süresi 19-21 gündür. Ve onlar (sekize altı ortalama) 3-14 Yavru doğurur. Bir dişi yılda 5 ila 10 doğum yapabilir. bu nedenle fare popülasyonu çok hızlı bir şekilde artabilir. Üreme yıl boyunca gerçekleşir. (Bununla birlikte, vahşi doğada yaşayan hayvanlar kış uykusuna yatmasalar bile soğuk aylarda üremiyorlar .)

Yavrular kör, kürksüz ve kulaksız doğarlar. Kulaklar dördüncü günde tamamen gelişir, kürk yaklaşık altı günde çıkmaya başlar ve doğumdan yaklaşık 13 gün sonra gözler açılır; yavrular 21 gün civarında sütten kesilir. Dişiler cinsel olgunluğa yaklaşık altı haftalıkken ve erkekler yaklaşık sekiz haftalıkken ulaşır, ancak her ikisi de beş hafta kadar erken bir zamanda çiftleşebilir. Bebekler doğdukları andan itibaren yüksek sıcaklıkta yaşarlarsa daha az tüylü olurlar. 

Ev Fareleri ve Hastalıkları

Ev fareleri bazen hastalıkları bulaştırabilir, yiyecekleri salgı bırakabilir. ve gıda ambalajlarına zarar verebilir.
Ev faresi 36 çeşit hastalık taşır, En Çok bilinenleri kuduz, veba, gibi.

Ev Faresi İlaçlama 


Ev faresinden nasıl kurtuluruz veya nasıl önlem alabiliriz. Ev fareleri evlerinize girdiği vakit derhal önlem almalısınız. Ev fareleri çok iyi saklanırlar bulunmaları ve fiziki olarak öldürülmeleri zor olabilir. Bulunduğu alana fare zehirlerini yerleştiriniz, Ayrıca diplere gelecek şekilde fare Gluobard larını yerleştiriniz. Bu yapışkanların üzerindeki koku ev faresini kendisine çekecektir. 

Ev Faresi İlaçlamasında Okka Grup Profesyonel Ekibiyle Sizlere Yardımcı Olacaktır


Okka Grup
Sağlıklı Mutlu Günler Diler


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.