112743388

Hamam Böceği ilaçlaması

HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMASI

 
     Hamam Böcekleri Evlerimiz, İşyerlerimiz Başlıca Olmasını İtemediğimiz İğriltici Hayvanlardır. Dilerseniz Biraz Tanıyalım. 
 

AMERİKAN HAMAM BÖCEĞİ 


     Amerikan Hamam Böceği Biyolojisi; Erginleri ortalama 2-3 cm boyunda kanatlı kırmızımsı kahve renginde en büyük hamam böceği türüdür. Bütün insanların yediği ve yemediği her şeyi yerler, kağıda kadar. İçinde 14–16 yumurta bulunan paket yaparak her mevsim ürerler. Genelde toplu koloniler halinde yaşarlar, 15 ay kadar ömrü vardır. Nemli, sıcak ve pis yerleri severler kanalizasyon, kazan dairesi, depo, bodrum, toprak altı galerileri ambalaj içleri gibi yerleri istila ederler. Genelde endüstriyel işletmelerde çok görülürler.
 

AMERİKAN HAMAM BÖCEĞİNİN BULAŞTIRABİLECEĞİ HASTALIKLAR  

 
     Dizanteri, Gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, Allerjik Reaksiyon gibi çeşitli hastalık mikroplarını taşır ve bulaştırırlar.
 
Kontrol Önlemleri; Yaşadığı ortam ve yerlerin iyi araştırılması ve profesyonel bir servis tarafından mücadelesi gerekir. Kalıcı etkili ensektisit kullanılır, koli ve malzemeyle de gelebilir, dikkat etmek gerekir.
Hamam böceği, binlerce türe sahip olan omurgasız böcekler grubundan küçük yapılı ve çok pis canlılardır. Dayanıklı vücut yapısına sahip olmaları nedeni ile birçok iklim şartlarına dayanıklıdırlar. Bu nedenle dünyanın birçok bölgesinde görülebilirler. Hamam böceklerinin vücutlarının üzerinde kitin adı verilen bir madde bu zararlı böcekleri tehlikelere karşı korur. Yaklaşık 5000 kadar hamam böceği türü yaşamaktadır. Hamam böcekleri yiyeceklerin olduğu yada yiyecek madde üretimi yapan her mekanda görülürler. Kanatları olan hamam böceği haşereleri uçamazlar. Ayakları çok güçlü olan hamam böcekleri saatlerce yorulmadan yürüyebilirler. Hamam böcekleri ışık olan yerlerde ve gündüzleri görülmezler, daha çok karanlık ortamlarda ve geceleri aktif olurlar. Kanalizayon sistemleri başta olmak üzere çöplüklerde, hayvan leşleri üzerinde ve her türlü pis mekanlarda yaşayan hamam böcekleri çok pis canlılar olup, bünyelerinde birçok mikrobu taşırlar. Bu pis alanlardan insanların yaşam alanlarına yönelen hamam böceği türleri, mekan içlerinde insanların yiyecek maddeleri üzerinde gezerek hastalık bulaştırırlar.
 

HAMAM BÖCEKLERİNİN GENELİNİN YAYDIĞI HASTALIKLAR

 
     Hamam böceklerinin insanlara bulaştırdıkları hastalıklardan bazıları; grip, astım, dizanteri, verem, phonomi, hepatit ve alerjik hastalıklardır. Ev içine giren hamam böcekleri mutfak, kiler, lavabo ve tuvalet gibi bölgelere yerleşerek zamanla bütün mekana yayılırlar. Haşerelere grupları arasında en hızlı üreyen böcekler olan hamam böcekleri ile bilinçsizce mücadele etmek olumlu sonuç vermez. Çünkü hamam böcekleri yumurtalarını sırtında taşır ve gezdikleri yerlere sürekli yumurta bırakırlar. Hamam böceği yumurtalarını göz ile görmek mümkün değildir. Halk arasında hamam böceklerine, karafatma, kara böcek, kakalak, oryantal hamam böceği, alman hamam böceği, amerikan hamam böceği’de denir. Hamam böceklerinden kurtulmak için, profesyonel ilaçlama şirketlerinden destek alınmalıdır. Hamam böceği ilaçlama şirketleri tarafından uygulanan ilaçlama uygulamaları ile hamam böcekleri yok edelir. Okka Group Haşere kontrol Hizmetleri şirketimiz tarafından kullanılan hamam böceği ilaçları çok etkili ilaçlar olup, ziraat mühendislerimiz tarafından hazırlanmaktadır.
 
ALMAN HAMAM BÖCEĞİ
 
     Alman Hamam Böceği, Tüm hamam böcekleri arasında en hızlı üreme özelliğine sahip olan Alman hamam böcekleri 1.5 cm ile  3 cm arasında boy uzunluğuna sahiptir. Genellikle kahverengimsi sarı renktedir. Sırtında iki çizgi halinde sarı izler vardır. Diğer hamam böcekleri gibi oldukça geniş bir yaşam alanına sahip Alman hamam böcekleri türünün özelliklerine bağlı olarak nemli ve ılıman yerlerde yaşarlar.
Eklem bacaklılar familyasına ait olan Alman hamam böcekleri yılda yalnızca bir kez çiftleşir ancak bu çifleşmeden çok sayıda yavru dünyaya gelir. Yavruların kuluçka süresi yaklaşık yirmi gündür bu nedenle oldukça hızlı çoğalırlar. Dişi Alman hamam böceği yumurtalarını duvar çatlaklarına, parke altlarına, petek aralarına, duvar diplerine yani kuytu olarak sayılabilecek her yere bırakabilirler.
Dişi Alman hamam böceği erkeğine göre biraz daha büyüktür. Kanatları vardır ve kısa mesafelerde uçabilirler. Her dişi hamam böceği tek seferde yirmi ile elli arasında yumurta bırakır ve yumurtalar oldukça hızlı gelişerek yaklaşık kırk gün içinde erişkin hale gelirler. Tek başına bir Alman hamam böceği bir yıl içinde 35.000 adet yumurta bırakabilmektedir. Alman hamam böceklerinde toplam yaşam döngüsü ise bir yıldır.
 
ALMAN HAMAM BÖCEĞİ BESLENMESİ

     Yaşam alanı olarak evleri, mutfakları, kafe ve lokantaları, gemi ve gemi odalarını, elektronik cihaz motorlarını, gıda depolarını ve duvar çatlaklarını tercih ederler.
Genellikle beslenme için geceyi beklerler. Her türlü yemek, içecek ve ölmüş haşere ile beslenirler. Ayrıca beslenmesini tamamlamış olan hamam böceği arkasında dışkı ve salgı bırakarak diğer böceklerin beslenmesine ve yuvalarının yerlerinin saptanmasına yardımcı olurlar.
 
     Diğer türlerde olduğu gibi Alman hamam böceğinin de beyni ayaklarında yer almaktadır. Bu nedenle başı koparılan bir hamam böceği bu şekilde iki haftaya kadar yaşayabilir ancak ağzı olmadığı için beslenemez ve ölür. İnsanlara göre oldukça dayanıklı yapıya sahip olan hamam böcekleri bir ay hiçbir şey yemeden aktif halde yaşayabilirler. Radyo aktif ışınlara insanlara göre 6 ile 15 kat daha dayanıklıdırlar.
Gruplar halinde yaşayan Alman hamam böcekleri ılıman ve nemli olan her türlü bölgeye kolaylıkla uyum sağlamaktadır. Dünya üzerinde 300 bin yıldır yaşamını sürdürebilen bu böcek türü birçok hastalık için de taşıyıcılık görevi üstlenmektedir. Özellikle verem, tifo, kolera ve mantar hastalıklarının yayılmasında oldukça etkilidirler. Ayrıca gıda zehirlenmesi büyük oranla bu böcekler yüzünden yaşanmaktadır. Bu neden ile böceklerin gece ortaya çıktığı gerçeği göz önünde bulundurularak açıkta yemek ve gıda maddesi bırakılmamalı, çöpler evlerin içinde biriktirilmemeli ve düzenli olarak her yıl böcek ilaçlaması yapılmalıdır.
 
HAMAM BÖCEĞİNDEN NASIL KURTULURUZ 
 
     Hamam Böcekleri Her Bir Cinsi Birbirinden Farklıdır, Her Cins Hamam Böceği Farklı Yerlerde Yaşarlar Bu Sebeple İlaçlanacakları Yer ve Kullanılan Kimyasallar Farklıdır. Örnek Vermek Gerekirse, Ülkemizde Düz Siyah Renkli Olanlar Logarda, Düz Kahverengi Olanlar Mutfak ve Banyolarda, Kahverengi Çizgili Olanları Odalarımızda, Kızılımsı Amerikan Böceği Sığınak Depo Kömürlüklerde Gibi Açıklayabiliriz. Doğru Zamanda Doğru İlaçlarla ve Doğru Yelere Yapacağımız İlaçlama Bizi Bu Sorundan Kurtaracaktır.

 
OKKA GRUP SAĞLIKLI MUTLU GÜNLER DİLER.  

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.