Kulağakaçan Böceği İlaçlama
KULAĞAKAÇAN İLAÇLAMA
Genelde nemli ve yağmurlu zamanlarda evlere akın ederler.Bilinenin aksine zararsızdırlar.Ev duvarlarındaki çatlak ve yarıklardan,yürüme yolları ve garajdan,etraftaki sarmaşık tipi bitkilerden içeri girmektedir.Ev etrafındaki bitki atıkları,taş yığınları gibi rutubet oluşturacak alanlar imha edilmelidir.
SAĞLIĞIMIZA ZARARLARI
Kulağakaçan haşeresi insanlar için son derece tehlikeli bir haşeredir. Uyku esnasında insanların kulak ve burnuna giren bu böcek insanların ölmesine sebep olabilir. Kulağakaçan insanların besin maddeleri olan sebze ve meyveler ile beslendikleri için bu gıda malzemelerinin üzerlerine barındıkları pis ortamlarda bulunan mikrop ve virüsleri bulaştırırlar.
MÜCADELE YÖNTEMLERİ
Kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın tek yolu profesyonel bir şekilde ilaçlama yapılmasıdır. Okka grup ilaçlama olarak yılların verdiği tecrübe ile kulağakaçan ilaçlamalarında yanınızdayız
Kulağakaçan böceği küçük yapılı bir canlı olup, boyları birkaç cm olan bir haşeredir. Vücutları üç bölümden oluşur. Bu bölümler baş, gövde ve karın kısmından oluşmaktadır. Kulağakaçan böceklerinde toplam 6 ayak bulunur ve baş kısımlarında 2 adet antenleri vardır. Bu antenler sayesinde besinlerini bulurlar ve kendilerine gelen tehlikeleri algılayıp kaçarlar.
Vücutlarının arka kısmında kıskaçları vardır. Kulağakaçan böceği genellikle geceleri aktiftirler. Kulağakaçan beslenmesini gece yaptığı için gündüz saklandıkları yerden çıkarak beslenirler.
Kulağakaçan böceği evlerin yarıklarında ve çatlaklarında barınır. Özellikle evlerin bodrum ve çatılarında yaşarlar. Aynı zamanda ağaçların meyveleri üzerinde ve ağaç kabuklarında da bulunur.
Kulağakaçan böceği besin olarak bitkisel ürünler ile hayvansal artıklarla beslenirler. Bitkilerin artıklarını, bitki meyvelerini ve bitki yapraklarını yerler.
Ayrıca böcek ölülerini kıskaçları ile parçalar ve sonrada yer. Ayrıca büyük cüsseli hayvanların leşinden de yiyerek beslenirler.
Kulağakaçan böceği insanlar için tehlikeli bir böcektir. İnsanlar uyuduğu zaman insanın ağzına, burnuna, ve kulağına kaçar. Kulağa kaçan böceği çok hızlı hareket eder.
Kulağakaçan ile mücadelede mutlaka şarttır. Kulağakaçan böceği görüldüğünde mutlaka ilaçlama firması ile çalışın. Çünkü kolay olan bir ilaçlama yöntemi ile kontrol altına alınabilen kulağakaçan böceği korsan firmalar ve acemi kişiler tarafından ilaçlanırsa ciddi zararlar verebilir.
KULAĞA KAÇAN İLE ALAKALI SORULAR
1- Kulağakaçan ne ile beslenir?
Kulağa kaçan besin olarak bitkilerin yapraklarını ve meyvelerini tükettiği gibi hayvan ve börtü böcek ölülerini de yerler.
2- Kulağa kaçan insanı ısırır mı?
Kulağa kaçan böceği insanı ısırmaz fakat insanlar uyurken ağız, burun, ve kulağına kaçabilirler.
3- Kulağakaçan böceği nerde bulunur?
Kulağakaçan böceği evlerde evin çatlak ve yarıklarında, çatı ve bodrumlarda bulunurlar. Dış ortamda ise bitkilerin meyveleri üstünde, ağaç kabuklarında ve hayvan artıkları ile leşlerinin bulunduğu bölgede bu haşerelere rastlanır.
Kulağakaçan (Forficula auricularia), kahverengi, siyah, parlak sarı renklerinde uzun vücutlu bir . 6 adet bacağı bulunan kulağakaçanın ağzının ön tarafında penseye benzer kıskaçlar vardır. Yaklaşık 800 türü vardır. 1,5-2 cm büyüklüğü olan kulağakaçanın ön kanatları arka kanatlarından daha küçüktür. Gövdelerinin arkasındaki pense şeklindeki kıskaçlarla tanınırlar. Erkeklerde bu kıskaçlar büyük ve gösterişli olur. Bu böceklerden kalıcı olarak kurtulmak için, iç alanlarda değil dış alanlarda barınaklarını bulmak ve ilaçlama uygulaması yapmak gerekmektedir. Nadir hallerde, gizlenmek için gece insanlar uyurken kulağa kaçtıklarından bu adı almışlardır.
OKKA GRUP KULAĞAKAÇAN BÖCEĞİ İLAÇLAMA FİRMASI