112743388 gtag('config', 'AW-983802753'); "C_cv-_9l57unQ": { "on": "visible", "vars": { "event_name": "conversion", "send_to": ["AW-983802753/f-XxCODSnMwBEIHHjtUD"] } }

Örümcek İlaçlama

ÖRÜMCEK İLAÇLAMA

 
     Örümcek eklem bacaklı grubunun en önemli üyesidir. Yapıları itibariyle diğer haşerelerden farklıdır. Örümcek dünyanın her yerinde ve her kıtasında yaşar. Yeryüzünde 65 bin kadar örümcek türü olduğu saptanan böceklerde kanat yoktur.

4 çift ayağı bulunan örümceklerin başucunda 1 çift antenleri vardır ve karın kısmı gövdesinden büyüktür.

     Örümceklerin başının ön tarafında kıskaçlı ağızları vardır ve ağzın iç kısmında ise zehirli bir iğnesi vardır. Örümceği diğer haşereden ayıran en belirgin özellik baş bölgesinde toplam 4 adet göz bulunmasıdır. Gözleri çok keskindir ve mükemmel bir görüşe sahiptirler.

      Baş bölgesinde bulunan antenleri yön bulma ve besin bulmaya yarar. Erkek örümcekte bu antenler çoğu zaman cinsel organ olarak görev yapar. Örümceklerde solunum organı diğer hayvanlardan farklıdır. Solunum organı bedeninin altında balık solungacı şeklindeki yapılardır. Örümcek boyları türlerine ve yaşadığı ortama bağlı olarak değişmektedir. Bir kaç mm olan örümcekler olduğu gibi, 35 - 40 cm olan devasa büyüklükte türleri de vardır.

     Besin olarak hem otçul hem de etçildir. Genel olarak besinlerini ağlarına düşürdüğü haşere ve canlılar ile yaparlar.Bedeninin altında bulunan özel bir kese içinde ağ üretir. Örümcek ağının ham maddesini tamamladıktan sonra avlanmak için hemen ağ kurar. Bir örümcek ağını yaklaşık olarak 1 saat içinde örerek tamamlar. Örümcek ağına düşürdükleri her türlü canlıyı yer. Ağa düşen canlıya öncelikle saldırıp etkisiz hale getirir. Etkisiz hale gelen canlıya ağzındaki iğnesi ile zehir akıtır. Akıttığı zehir canlının içindeki her türlü organları bulamaca çevirir ve ondan sonra örümcek, bu canlıyı çorba içer gibi içine çekerek içini boşaltır. Aç gözlü hayvan olduğu için çoğu zaman kendi türlerini dahi yer. Örümcek ağının kalınlığı ve büyüklüğü türüne bağlı olarak değişir. Örümcek, ağını belli uzaklıktaki mesafelere fırlatarak oraya yapıştırır. Ve hareketlerini bu ağ üzerinden sağlar.

     Bazı örümcek türleri ağlarını rüzgara bırakarak çok uzak mesafelere bu sayede uçarak hareket eder. Çoğalmak için mutlaka her iki cinsiyete ihtiyaç duyar. Çiftleşen örümcek çoğu zaman kendisiyle çiftleşen erkek örümceği dahi yer. Dişi örümcek çiftleştikten sonra özel bir kese içinde yumurta yapar. Dişi, örümcek yumurtaları kendi kontrolü altına alarak beraberinde sağlarlar. Dişi örümcek bir kese içinde yaklaşık 300 - 350 kadar yumurta yapar.

     Örümcek yumurtaları 1-1,5 ayda yavruya dönüşür. Beslenmesinde insanı kullanmaz, fakat zarar gördüğünde insanı ısırır. Bazı türleri İnsanları ısırdığında çok zehirli olabiliyorlar. Özelikle insanların korkulu rüyası olan örümcek türleri arasında tarantula türü gelir. Bu örümcek insanı ısırdığında zehirler ve çoğu zaman insanı öldürür. Evlerde gördüğümüz örümcekler dış ortamdan evlerimize mikrop taşıdığı için ve görüntü kirliği oluşturduğu için bunlarla mutlak suretle mücadele etmek lazımdır.


ÖRÜMCEKLER İLE MÜCADELE VE ÖRÜMCEK İLAÇLAMA


     Örümcek ile mücadelede mutlaka dikkatli olmak gerekir. Örümcek ağlarını oluşturduktan sonra ağın bir ucunu saklandığı bölgeye uzatır. Örümcek ağa düşen avların titreşimini alarak ava saldırır. Bu bakımdan yapılırken ilaçlama ağlar üzerine değil,genel olarak yapılmalıdır. Örümcek ilaçlarını dışardan almak doğru değildir. Çünkü yapılan ilaçlar ziraat mühendisliği kontrolünde olmalıdır. İlaçlama yapan firma ve şirketler Sağlık Bakanlığı'ndan izinli yasal firmalar olmalıdır. Örümcek için kullandığı ilaçlarda bakanlık onaylı olmalıdır.

     Hiçbir örümcek türü zararsız değildir, zararsız görüp sakın aldanmayın. Örümcek gördüğünüzde mutlaka ilaçlama firması ile irtibat sağlayın. Çünkü zehirli bir örümcek türü olabilir. Yıllardan beri hem tüm haşereye karşı savaşan hem de sağlığınızı koruyan bir şirket olarak daima siz müşterilerimizin yanındayız.

ÖRÜMCEKLER VE ÖRÜMCEK İLE MÜCADELEDE AKLIMIZA GELEN SORULAR


•Örümceler ne ile beslenir? 

•Örümcekler insana ne türlü zarar verirler? 

•Örümcekler ne kadar yumurta bırakır? 

•Örümceklerin ördüğü ağlar zehirlimidir? 

•Örümcekler nasıl hareket ederler? 

•Örümcek ilaçlaması yapan firmaları nasıl olmalı? 


ÖRÜMCEK İLAÇLAMA


     Örümcek, zehirli ve zehirsiz türleri olan ve dünyanın her yerinde yaşayan bir canlıdır. Yüzlerce türü bulunan örümceklerin bazı türleri çok zehirlidir ve bir insanı birkaç dakika içinde öldürebilir. Sıcak havaları çok seven ve sıcak havalarda daha çok aktif olan örümceklerin boyları türlerine ve yaşam alanlarına göre değişmektedir. Fakat ortalama boyları 2–3 cm kadar olan örümceklerin 10–15 cm boyunda olan türleri de vardır. Toplamda sekiz tane ayağı olan örümceklerin başlarında ‘’his bacağı’’ adında 1 tane daha bacakları vardır. Örümcekler bu his bacaklarını aynı zamanda çiftleşme organı olarak ta kullanırlar. Beslenmelerini hazırladıkları ağlarına takılan küçük böcek türleri ile sağlarlar.

     Örümcek, ağına yakalanan bu canlıları ısırır ve zehrini avının içine akıtarak etkisiz hale getirir. Bu işlemin ardından, zehrin etkisi ile parçalara ayrılan avını yiyerek beslenmesini sağlarlar. Örümceklerin ayaklarının uçlarında vantuzları bulunur, bu vantuzlar sayesinde rahatlıkla düz duvarlara bile tırmanabilirler. Örümcek zehrinin etkisi türlerine ve yaşam alanlarına göre değişirken bazı örümcek türleri, insanı 1–2 saat içerisinde öldürebilirken, bazı örümcek türlerinin zehirlerinin etkisi ise belli bir süre sonra ortaya çıkmaktadır.

     Örümcekleri diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, sadece örümceklere has olan ağ örme özelliğidir. Örümcekler bu ağlarını insanların ulaşamayacakları kuytu köşelere örerler. Bu ağların yapışkan özelliğe sahiptir ve küçük canlılar bu ağlara yapışıp yakalanırlar. Örümcekler bu yolla beslenmelerini sağlarlar. Mekânınızda normalden daha büyük bir örümcek görürseniz, kesinlikle el ile temas etmeyiniz. Çok etkili zehre sahip örümcek türleri olduğu için ve örümcekler kendilerine bir zarar geleceğini hissettikleri anda ısırdıkları için bu durum çok tehlikelidir. Karın bölgesinde bir ağ kesesi bulunan örümcek, avlanabileceği bölgeyi dikkatle seçer ve ağını örer. Örümcekler ağlarını insanların ulaşamayacakları yüksek yerlere yaparlar.


     Yumurtlama sistemi ile üreyen örümcekler, her çiftleşmelerinde 400 kadar yumurta yaparlar. Örümcek ilaçlaması, diğer tüm böcek ilaçlamalarında olduğu gibi bireysel olarak yapılması çok tehlikelidir. Örümcek ilaçlaması yaptırmak için, böcek ilaçlama şirketlerinden yardım istenmelidir. Tabi örümcek ilaçlaması yaptıracağınız ilaçlama şirketinin profesyonel ve sağlık bakanlığı onaylı, yasal bir ilaçlama şirketi olmasına dikkat edilmelidir. Okka Grup Örümcek İlaçlama şirketi olarak sizlere yasal ve etkili ilaçlarımız ile örümcek ilaçlama hizmetini günün her saati sunmaktayız
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.