Termit İlaçlama
TERMİT İLAÇLAMA HİZMETİ
Termitler (İsoptera) Ait İkibine Yakın Böcek Türünün Ortak Adıdır. Termitler Tropikal İklimleri tercih Ederler, Toplu Halde Yaşarlar Kör ve Sağırdırlar Yuvalarında Milyonlarca Erişmiş Bireyler Bulunur. Kraliçe Termit 3 Saniyede Yumurtlar, Kraliçe ve Kral termit Ayrı Bölümde Yaşarlar Termitlerin Kanatsız Olanları İşçi Termitlerdir İşçi Termitler Yuvanın Korumasını ve Besinini Sağlar Termitler Otçuldur, Genelde Yaşam Alanı Olarak Ahşap Yapıları Tercih Ederler Büyük Bir Ahşap Yapıyı Bile Yok Edebilirler. Termitler Selilözlü Ağaç Özünü Severler Bu Sebeple Bu Ağaçlar İlgisini Çeker. Termitler 50 Yıla Kadar Yaşayabilirler, Termitler İçin Yanlış Bilinen Şey, Karıncalarla Alakası Yoktur. Selüloz maddesini sindirmek için barsaklarında yaşayan, selüloz parçalayıcı bazı bakteri ve flagellatlardan (kamçılı bir hücreli organizmalar) bulunur. Eğer bakteri ve flagellatlardan arındırılırlarsa besinleri sindiremiyeceklerinden açlıktan ölürler. Sindirim olayı için mantar yetiştiren türler de vardır. Bunlar besinlerini, bu bahçelerde yetiştirdikleri mantarlardan faydalanarak sindirirler.
Bir termit ailesinde bir kral, bir kraliçe, 150 bin eşeyli termit, 350 bin asker ve 500 bin kadar işçi bulunur. İşçi ve askerler belli bazı besinlerin etkisiyle cinsiyetlerini kaybetmişlerdir. Kralın vazifesi belli aralıklarla kraliçeyi döllemektir. Kraliçenin yumurta dolu karnı o kadar büyür ki, 20-30 cm’lik boya ve 10-15 cm’lik ene ulaşır. Günde 4-5 bin yumurta bırakır. Yılda ortalama 1,5 milyon yumurta yapabilir. Kral ve kraliçe 50 yıl kadar yaşayabilirler.
İşçiler ve askerler kanatsızdır. Askerler iyi göremezler. İşçilerin de büyük bölümünde göz yoktur. Termitler ışık ve kuraklıktan çekinirler, ancak serin ve nemli havalarda eşleşme uçuşuna çıkarlar. Değişik boyda olan işçilerin görevi yuvayı kurmak, onarmak, yiyecek temini, toprak derinliklerinden su çekmek, yumurta ve larvalara bakmak, kral, kraliçe ve askerleri beslemektir. Askerler, işçilerden daha iridir. Baş önünde iri, makasa benzer bir çift iri mandibula bulunur, bu kıskaçlar savunma görevi yaparlar.
Bazı askerlerin silahı,püskürttükleri reçineden oluşan yapıştrıcı bir sıvıdır. Kafa yapıları bakımından kendilerini besleyemediklerinden, işçiler tarafından beslenirler. Yapıştrıcı salgıların,ı yuvanın malzemelerinin yapıştırılmasında da kullanırlar.Yuvanın nüfusu çok arttığında, üreyici erkek ve dişiler yuvadan çıkarak,çiftleşme uçuşu yaparlar. Bu kısa uçuştan sonra yere inerek, kanatlarını koparırlar. Eşleşen her erkek ve dişi çifti, yeni koloniyi kurmak için yuvadan ayrılırlar.
Doğadaki mimarlar arasında termitlerin yeri tartışılmazdır. Görünüş olarak karıncalara çok benzeyen bir böcek türü olan termitler, topraktan yaptıkları görkemli yuvalarda yaşarlar. Yuvanın yapı malzemesi işçilerin salyalarını toprakla karıştırarak yaptıkları, sert ve dayanıklı bir harçtır. Termitlerin yapı sanatının en olağanüstü özelliği ise, koloniye düzenli hava ve şaşılacak bir sabitlikte ısı ve nem sağlamasıdır. Topraktan yaptıkları gökdelenlerin kalın ve sert duvarları, yuvanın iç kısmının dışarıdaki sıcaktan uzak tutulmasına yarar. Hava çevirimi için yuvanın iç duvarları boyunca uzanan özel koridorlar yaparlar. Diğer taraftan gözenekler havayı sürekli filtre eder.
Orta boydaki bir yuvanın sakinlerinin ihtiyaç duyduğu oksijen için, her gün 1500 lt hava gereklidir. Eğer bu hava doğrudan doğruya içeri alınırsa, yuvada oluşan ısı, termitler için son derece tehlikeli boyutlara çıkacaktır. Ancak termitler başlarına geleceği biliyormuşçasına bunun tedbirini almışlardır. Aşırı ısınmaya karşı yuvanın altına nemli mahzenler yaparlar.Gökdelenin kalın duvarları ise içerdeki nemin korunmasına yardımcı olur. Büyük Sahra Çölün‘de yaşayan türler ise zemininin 40 metre kadar aşağısına bir su cetveli kazıp, yukarıdaki yuvaya suyun buharlaşarak ulaşmasını sağlarlar.
Kısacası Termitler Ülkemize Pek Görülmeyen Canlılardır.
OKKA GRUP TERMİT KONTROLÜNDE HER ZAMAN YANINIZDA